IJsbrand Chardon voor de 27ste keer Nederlands kampioen

$
0
0

IJsbrand Chardon heeft vandaag zijn 27ste nationale titel in de wacht gesleept. Tijdens de internationale wedstrijd in Horst finishte Chardon niet alleen aan kop van het NK eindklassement; ook de winst in de rubriek kwam op naam te staan van de succesvolle Nederlander.

Chardon zette dit weekeinde direct de toon door vanaf het dressuuronderdeel al aan de leiding te gaan in de titelstrijd. Toch ging eeuwige rivaal Boyd Exell nog aan de leiding in het internationaal klassement. Hier kwam echter verandering in na het moeilijke vaardigheidsparcours, waarbij Chardon weliswaar een balletje eraf reed, maar toch een beter resultaat boekte dan Exell, die naast een omgereden kegel ook nog eens tijdstrafpunten opgelegd kreeg. Vandaag kwam Chardon als laatste menner aan start, waarbij hij al niets meer te duchten had van Exell. De Australiër kwam in de knoop bij de waterhindernis en moest een groom inzetten om zijn beknelde paarden te bevrijden. Daarna gooide de veelvoudig kampioen de handdoek in de ring.

Dankzij een zesde beste tijd in de marathon finishte Chardon met 143.80 strafpunten op de eerste plaats. Koos de Ronde grijpt met 145.66 strafpunten het zilver. Theo Timmerman vinden we terug op de derde plaats. Zoon Bram Chardon maakte zijn internationale debuut bij de paarden. Voor hem was er een negentiende plaats.

Klik hier voor een reportage van de NOS.

Klik hier voor uitslagen.

Het bericht IJsbrand Chardon voor de 27ste keer Nederlands kampioen verscheen eerst op Hoefslag.